Skip links

CAST

WILLEMIJN VERKAIK als MISS HANNIGAN

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer Jeans, De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway, in Nederland en op West End. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buiteland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

EDWIN JONKER als OLIVER WARBUCKS

Edwin studeerde na het behalen van zijn HAVO en Vwo-diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna maakte hij de stap naar het acteren. Hij begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in Rent en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in ontvangst nemen. Later was Edwin onder andere te zien in Copacabana, The Lion King, Billy Holiday, Miss Saigon, Dreamgirls, A Chorus Line, Sister Act (Musical Award nominatie), The Color Purple en Driving Miss Daisy.

Hij speelde onder andere in films als Oesters van Nam Kee, Tuintje in mijn hart en vertolkte de hoofdrol in De Ontsnapping. Ook sprak Edwin de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en is hij de stem van Jefferson Davis in SPIDER-MAN.

Op televisie was Edwin te zien in diverse series, waaronder KLEM, Ninja Nanny, Flikken, Voetbalvrouwen en Van God Los (de serie). Op 18 april 2019 is Edwin tijdens de negende editie van The Passion te zien als Jezus. Daarnaast verschijnt dit najaar De Club van Lelijke KInderen, een film naar het gelijknamige boek Koos Meinderts waar Edwin in meespeelt.

.

Creatives

Muziek: Charles Strouse
Boek: Thomas Meehan
Liedteksten: Martin Charnin
Vertaling: Rob de Graaf & Roy Peters
Regie & choreografie: Pim Veulings
Spelcoach : Michel de Regt
Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer
Decorontwerp: Daniel Ament
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Kap- & grime ontwerp: Cynthia van der Linden

Geluidsontwerp: Maarten Houdijk
Lichtontwerp: Marc Heinz
Casting: Marc van Bree & Fay Muller
Regie kinderen: Simone van Gog
Kinder muzikaal leider: Herma van Piekeren
Casting kinderen: Nori de Smit
Uitvoerend producent: Rosalie Mohr
Producent: Mark Vijn Theaterproducties i.s.m. Theateralliantie
PR & Marketing: Joyce Wasterval
Met dank aan: VandenEnde Foundation & BankGiro Loterij

Met speciale dank aan William Spaaij

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Music Theatre International Europe & Auteursbureau ALMO bvba.